Schooltennis

Tennisschool Smash neemt actief deel aan het landelijke initiatief om tennis te introduceren bij basisschoolkinderen van groep 3 tot en met groep 7. Ons doel is om jonge leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met tennis, als onderdeel van hun reguliere gymlessen.

 

Onze Aanpak

Interactieve Tennislessen: In de gymzaal transformeren we de ruimte in een mini-tennisveld waar kinderen spelenderwijs de basistechnieken van tennis leren.

Focus op Spel en Beweging: De lessen zijn ontworpen om kinderen te leren over beweging, coördinatie en de basis van tennis in een leuke en veilige omgeving.

Ontwikkeling van Motorische en Sociale Vaardigheden: Naast het verbeteren van fysieke vaardigheden, moedigen onze lessen teamwerk en samenwerking aan.

Visuele en Praktische Leermethoden: We gebruiken een ‘monkey see, monkey do’-benadering, waarbij kinderen leren door te observeren en na te doen.

Tennisschool Smash

Tennisschool Smash, toegewijd aan de ontwikkeling van jeugdtennis, wordt met passie geleid door Thomas van Doorn en Jorg Verweij, bijgestaan door een team van ervaren trainers. Met veel ervaring in het lesgeven en het bijbrengen van sportieve en motorische vaardigheden aan kinderen, heeft Tennisschool Smash zich ontwikkeld tot een betrouwbaar fundament voor tennisontwikkeling.

 

Al acht jaar lang organiseert Tennisschool Smash het befaamde Tennistopperskamp, specifiek ontworpen voor kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 16 jaar. Dit kamp kenmerkt zich door intensieve trainingssessies die niet alleen gericht zijn op het versterken van technische vaardigheden en tactische inzichten, maar ook op het bevorderen van spelplezier. Het kamp biedt een unieke ervaring die verder gaat dan het tennisveld, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van zelfvertrouwen, het stimuleren van teamwork en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling.

 

Tennisschool Smash zet zich in om jonge spelers niet alleen tot bedreven tennissers te vormen, maar ook tot zelfverzekerde individuen met focus op persoonlijke groei.

Samenwerking met Gymdocenten

In samenwerking met gymdocenten verzorgt Tennisschool Smash een tennisles in de gymzaal, gevolgd door een sessie op een van onze tennisparken. Dit initiatief is in lijn met het Tenniskids@school project van de KNLTB.

 

Materialen

We zorgen ervoor dat alle benodigde materialen voor een boeiende en effectieve tennisles aanwezig zijn:

Mini Netten: Gemakkelijk op te zetten netten die geschikt zijn voor de gymzaal.
Rackets: Beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen, aangepast aan de behoeften van de kinderen.
Diverse Ballen: Verschillende soorten ballen, afgestemd op elke leeftijd en vaardigheidsniveau.
Pionnen en Meer: Overige materialen die nodig zijn voor een dynamische en leuke tennisles.

Tennislessen bij jou op school?

Voor meer informatie of om uw school aan te melden voor het “Maak Kennis Met Tennis” programma,
neem gerust contact met ons op.

 

Wij staan klaar om een nieuwe generatie tennisspelers te inspireren!